Lidt info om mine trommer

En af mine fritidsinteresser er at  spille trommer i bandet "Rejuiced". Vi tager ud og spiller 5-6 gange om året. Vi er 5 personer i bandet. Pete på bas og vocal. Henrik og Søren på guitar og kor samt Lars på keyboard og kor. Klik her for at læse mere om bandet Rejuiced.

Da jeg startede med at spille trommer i mine ungdomsår, havde jeg et akustisk trommesæt af mærket Hohner. Til dette sæt havde jeg også nogle rototammer. De kunne give nogle fede lyd. Specielt, når der blev sat en mikrofon til dem. Da jeg blev ca. 20 år solgte jeg mine trommer og tog på en uges ferie i Portugal.  hm hm. 

I mange år gik jeg og tænkte, på at det kunne være fedt at komme til at spille trommer igen. I efteråret 2011 kom jeg så med i et band som manglede en trommeslager. I denne forbindelse købte jeg mit elektroniske trommesæt TD-6V fra Roland.

I foråret 2012 kom jeg så med i bandet "Rejuiced" og min tid rakte nu kun til  dette band. Efterfølgende har jeg været så heldig, at få fat i det fedeste zebrastribede trommesæt fra trommeslageren Kasper Langkjær fra bandet "Danser Med Drenge". Jeg er virkelig glad for dette trommesæt og kan godt forstå, at Kasper var meget ked af at sælge det. Det lyder som en drøm og efter min mening, ser de vildt fede ud.

Her er en beskrivelse af mine trommer samt mit udstyr.

Elektrisk trommesæt Roland V-drums TD-6V med stortromme, hi-hat, 4 tammer og 3 bækkener. Min stol en Nitro fra firmaet Roc N Soc. På dette trommesæt bruger jeg  altid kun sorte trommestikker i træsorten hickory af mærket Vic Firth 5AB.

Mit akustiske trommesæt er et DW Collecters lavet i birk fra firmaet Drum Workshops. Trommesættet er zebra stribede og består af 14,5” stål lilletromme, 10”, 12”, 13”, 16" og 18” tammer. Stortrommen er 22”. Som reserve lilletromme har jeg  en Alt Ritmo Gam 14" træ lilletromme udskåret i segmenter. Det er et virkelig lækkert sæt med  en fantastisk lyd.

På dette  trommesæt bruger jeg altid kun neutrale trommestikker i træsorten hickory af mærket Regal Tip 7B. Disse stikkere er en smule længere end dem jeg bruger på mit elektriske sæt som er meget kompakt.

Mine skind er alle fra Remo. På lilletrommen sidder der CS coated med en sort plet på undersiden af skindet. På tammerne sidder der Clear Emperor og stortrommen har monteret et power stroke 3 clear.

Mine bækkener er både fra firmaet Anatolian og Paiste. På min hi-hat bruger jeg 14” Anatolian og ligeledes Anatolian Traditional serien på mit 20" ride bækken. Alle mine crash bækkener er fra Paiste 16”, 17" og 18" samt et china bækken på 18" også fra Paiste Signatur serien.

Som en lille ekstra ting, har jeg en sampling pad fra Roland SPD-S. Fed maskine som kan modtage lyde, fra nettet, en disc eller via en mikrofon. Super nem at gå  til. Jeg har kombineret denne maskine med en trigger også fra Roland, således  jeg automatisk med et snare slag, kan få et f.eks. tamburin slag eller hvad jeg  nu måtte ønske mig.

For at huske setlister og lignende bruger jeg min Samsung Galaxy tab og  programmet MobileSheets.

Som mixer anvender jeg en MixWizard 14:4:2 fra Allen & Heath, som giver en  formidabel lyd.

Til mit medhør bruger jeg en MA400, ultra compact forstærker samt formstøbet in ears.

Til at tune de akustiske trommer bruger jeg en elektronisk drumdialer. 

2014 06 07 17.56.42

 

20120204 113318